Hvem er vi?

Christina Olsson

Daglig leder, massør og terapeut

Monica Josefine Hjelle

Kosmetolog og hudpleier
Line Halvorsen

Line

Avspenningsmassør, svangerskapsterapeut og doula
Ledig stilling

Ledig rom for terapeut eller behandler

Plass til flere behandlere

Rensekur for kroppen

HJEMMEKUR: Trenger du litt mer energi,  eller går du med plager og evt. diffuse symptomer som du ikke finner ut av?

Bruk et par dager, 5 eller 7 til en rensekur av kroppen, avhengig av behov og anledning. Legger du inn en 2 dagers kroppsrens en gang hver måned, så kan det godt hende at du vil merke at dette gir deg både merkbar helsegevinst, samtidig som det er en enkel og rimelig investering ift å forebygge sykdom og for å opprettholde en god helse.

Huden, tarmene og urinveiene er våre største utrensnings kanaler, og hvis du er ny ift detox så anbefaler jeg deg å fokusere på å rense og åpne opp disse kanalene først. Dersom du igangsetter dypere renseprosesser i kroppen mens kroppen ikke er i stand til å frakte avfallsstoffene tilstrekkelig godt nok ut, så kan du fort oppleve å bli unødvendig uvel, svimmel og kvalm.

 

Dette trenger du                         bilde-av-psyllium

Tungeskrape

Tørrbørste

Sesamolje

Olivenolje

Havsalt

Ferske grønnsaker inkl. sitron

Fibertilskudd

Epler

Ingefærrot

Krydre som for eksempel kanel, pepper, peppermynte, einebær og lakrisrot

Elektrolytt tilskudd (fåes på apotek, billig).

Kokosmelk

Kokosa

Evt.  ansiktsskrubb/peeling, maske og olje

Evt fotfil og egnet balm, olje eller krem

Evt einebær eterisk olje til badstuebruk

Evt tilskudd av alger, tranebær, melkesyrebakterier, fordøyelsesstimulerende- og hud rensende urter,  og lignende som du selv ønsker for en dypere effekt.

Bruk så mye økologisk som mulig!!

 

Begynn hver dag med tungeskrapen, gurgle deretter munnhulen i 10-15 minutter med sesamolje. Dette kan rense munnhulen og tennene for skadelige bakterier. Mens du gjør det, så kan du samtidig tørrbørste kroppshuden. Begynn nedenfra og jobb deg oppover og hele tiden i retning av hjertet. Dusj og smør deg inn med en god og nærende kroppsolje (du kan evt bruke oliven- og/eller sesamoljen).  1-2 ggr i løpet av kuren kan du skrubbe/peele ansiktet, bruke en utrensende ansiktsmaske og smøre deg inn med en god olje som passer til din hud.  Skrubbe hodebunnen og pleie håret med en kur. File vekk hard hud på føttene, peele og smøre de inn med en maske. Evt det samme med hender og negler. Husk at du gjør dette av og med omsorg og kjærlighet for deg selv, og du skal helst også oppleve  at du kan nyte denne prosessen, og kjenne at det gir deg generell omsorg og pleie.

Drikk en god kopp kokt vann med ½ skviset sitron i, hver morgen før du inntar noe annet. Dette gir deg et tilskudd av C- vitamin og renser ut syre.

Drikk deretter mye friskt vann og ulike urteteer i løpet av dagen.

Begge dager, eller annen hver dag hvis du kurer deg lengre,  kan du så utføre en saltvannrens av tarmene. 1 SS havsalt løses opp i inntil 1 liter vann, og dette drikkes opp innen 15-20 minutter. Du kan drikke te ved siden av for å buffre smaken litt, og det kan gjøre det lettere for deg å klare å drikke opp saltvannet. Hold deg i nærheten av et toalett den neste timen (evt lengre).

Dersom du har anledning til  å bruke en badstue så anbefaler jeg det (gjerne hver dag), og dersom det er et toalett i umiddelbar nærhet av badstuen så kan du kombinere saltvannsflush og badstue om morgenen. Hvis du har tillatelse til det, så kan det være fint å helle noen dråper av en eterisk einebærolje på badstueovnen.

Etter dette passer det fint med elektrolytt tilskuddet, så bland det gjerne i et glass vann eller i en vannflaske som du har med deg videre i dagen.

 

Frokost og mellommåltider:

Epler (ferske eller evt bakt i ovnen for eksempel m kanel)

Smoothies av epler og grønnsaker: f.eks

1 eple

1-2 stilker stangselleri / grønnkål / spinat

1-2 ts Cocosa eller 1 ss av en smaksnøytral fettkilde

fibertilskudd

evt litt persille

evt. peppermynte, kanel eller andre krydre for ekstra smak

evt. litt gresskarkjernefrø

½parten kokosmelk og vann (ca 5-7 dl tilsammen er passelig mengde, men finn ut hva du syns er best konsistens selv)

 

Hovedmåltid om kvelden: grønnsaksavkok:

(nok til 1 person i 2 dager)

6 medium store poteter (og/eller søtpoteter)

4 selleristilker

2 rødbeter

½ bunt persille

2 medium store gulrøtter

1 bunt med mørkegrønne blader som f eks spinat eller grønnkål

ca 1 liter vann

ca 3cm ingefærrot i skiver

tilbredning:

kok opp vannet og ha deretter i alle ingrediensene unntatt ingefær. Legg på lokk ok gi et oppkok. Skru varmen ned så det syder eller bare så vidt koker og la det stå og syde i ca halvannen time. Tilsett ingefærroten og la det syde i ca 30min til. Plukk ut store grønnsaksbiter og hell avkoket over på porsjonsglass f.eks syltetøyglass med lokk. Grønnsaksbitene kan du lage til en puré og spise ved siden av, krydre med det du vil for ekstra smak.

Du kan også legge til en gallerens, og da anbefaler jeg den etter den generelle rensekuren. Drikk et shot glass med olivenolje m 1/2 skviset sitron i hver kveld før du legger deg, 3 dager på rad. Dette kan flushe ut mindre stener og forebygge dannelsen av gallesten. Anbefales gjerne fra 1 gang pr mnd til en gang hver 3. måned.

 

Aktivitet / hvile:

Det er best om du ikke jobber disse dagene, i alle fall ikke dersom du har en travel arbeidsdag som krever mye energi av deg. Kroppen skal nå få bruke det meste av energien på sitt indre arbeide og på eliminasjon av avfallsstoffer. Trening er fint, gjerne yoga. Du kan også godt trene kondisjon og styrke, men tenk på at du ikke skal ta deg helt ut, så tren gjerne i kortere økter enn du gjør ellers, evt. flere ganger om dagen i stedet for en lang og intens økt. Du må selv ta ansvar for å vite hvilken fysisk form du er i og hva du tåler, og prøv deg forsiktig fram slik at du ivaretar deg selv godt hele tiden mens du er på kuren.  Sørg for god og tilstrekkelig hvile, og vær generelt mye i ro disse dagene. Jeg anbefaler deg ikke å lese eller å ta inn ytre informasjon, vær heller mer meditativt til stede og gå dypere innover i deg selv. Det er en ypperlig anledning til å gjøre nettopp det, og kanskje du får en parallell emosjonell utrensning , og kanskje du oppnår dypere kontakt med deg selv nå gjennom oppmerksomt nærvær og i kraft av aktiv egenomsorg / et kjærlig fokus rettet mot deg selv. Kjenn at du ivaretar deg selv med omsorg og godhet.

 

Se også gjerne på facebook siden vår for alternative urtetilskudd som vi kan bidra med, kanskje du finner noe som passer for deg der. Da anbefaler jeg å begynne med urtene minst en uke før kuren, slik at de får begynne å virke og mens du øker doseringen fra 1 av hver urt hver morgen og kveld til 2 av hver urt morgen og kveld. Dersom du ikke har mer enn to ulike urter til kuren så anbefaler jeg å øke til 2 av hver 4 ggr om dagen under selve kuren. Etter rensekuren reduserer du til 2 av hver urt morgen og kveld i et par måneder eller lengre dersom du har behov for det. Urter trenger ofte lit tid til å gi maksimal effekt, og mange har godt av å bruke enkelte urter på fast basis som en del av kosten rett og slett.

 

bilde-av-bowelcare

 

 

LYKKE TIL!!!! NYT HELSA 🙂